ssfh-stimuleringsregeling

Ten behoeve van de regionale aanpak voor arbeidsmarktproblematiek in de huisartsenzorg

Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) heeft de stimuleringsregeling stageplaatsen verbreed. Waar deze eerst vooral gericht was op het creëren van stageplaatsen, is de regeling nu uitgebreid om nieuwe medewerkers te werven en te behouden in de huisartsenzorg. 

Zo kunnen er naast het opzetten of verbeteren van de samenwerking tussen onderwijs en huisartsenorganisaties ter bevordering van het aantal stageplaatsen ook instrumenten en activiteiten ontwikkeld worden op het gebied van werving en behoud van personeel. Bijvoorbeeld een vernieuwende aanpak om activiteiten te stimuleren die leiden tot meer instroom van de huisartsenzorg. Of activiteiten om de uitstroom te voorkomen en medewerkers te behouden voor de branche. 

De stimuleringsregeling heeft als doel om de groeiende vraag naar huisartsenzorg het hoofd te bieden en tegelijkertijd (jong) talent aan te trekken. Opleiden, huisartsenpraktijken, gezondheidscentra's, huisartsenposten of zorggroepen hebben vaak vernieuwende ideeën hoe de arbeidsmarktproblemathiek aan te pakken, de kwaliteit van stagebegeleiding te verbeteren en het onderwijs beter aan te sluiten aan de praktijk. Een samenwerkingsverband van huisartsen kan op basis van deze regeling een financiële bijdrage aanvragen voor de realisatie of doorontwikkeling van een vernieuwde aanpak of instrument. 

Om beter aan te sluiten bij de veranderende behoefte van de arbeidsmarkt, heeft SSFH de voorwaarden, toekenning en het tijdpad van de stimuleringsregeling aangepast. Hierdoor zal de regeling een effectieve rol spelen in het aanpakken van de huidige problemathiek en het bevorderen van de groei en stabiliteit in de huisartsenzorg. 

Meer informatie over de verbreding van de stimuleringsregeling vind je hier. Laten we gezamenlijk streven naar een duurzame toekomst voor de huisartsenzorg en de uitdagingen van de arbeidsmarkt succesvol aanpakken! 

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.