ssfh-medewerkers-behouden-1200x628-2

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt en de toenemende druk op de zorg, is het belangrijk om meer zorgprofessionals aan te trekken, op te leiden en te behouden. Opleidingsinstituten, huisartsenpraktijken, gezondheidscentra, huisartsenposten en zorggroepen hebben vaak innovatieve ideeën om hieraan bij te dragen. Maar een gebrek aan financiële middelen en tijd kan de uitvoering soms bemoeilijken. SSFH biedt met de Stimuleringsregeling financiële ondersteuning om deze initiatieven te realiseren en roept regio’s op om samen de arbeidsproblematiek aan te pakken.

Wat houdt de Stimuleringsregeling in?

De Stimuleringsregeling biedt financiële steun aan samenwerkingsverbanden van huisartsen en andere betrokken partijen om vernieuwende initiatieven op te zetten of verder te ontwikkelen. Het doel is om de zorgarbeidsmarkt te versterken door te investeren in innovatieve aanpakken of instrumenten.

Voorbeelden van mogelijke projecten:

  • Verbeteren van de samenwerking tussen opleidingsinstituten en huisartsenorganisaties.
  • Promotiecampagnes of andere activiteiten die leiden tot meer instroom van zorgprofessionals.
  • Ontlasten van werkgevers door innovatieve stagevormen, betere stagebegeleiding of alternatieve opleidingslocaties te ontwikkelen.

Op de stimuleringsregeling-pagina van onze website vind je projecten die eerder al hebben plaatsgevonden of nu in uitvoer zijn met behulp van de regeling. Ook vind je hier een video waarin de regeling wordt uitgelegd en lees je meer over hoe je in aanmerking kunt komen en aan welke regels jouw project moet voldoen. 

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.