wvdws-partnerbanner-1440x379at2x

Van 11 t/m 15 november 2024 is het de Week van de Werkstress, ook dit jaar is SSFH weer trotse partner van dit evenement! De Week van de Werkstress is een intiatief van OVAL. Tijdens deze week staan we stil bij het thema 'Sociale Veiligheid'. Want de werkvloer moet een plek zijn waar iedereen zich gehoord én gezien voelt. 

De Week van de Werkstress 2024: Sociale Veiligheid 

Sociale veiligheid op de werkvloer raakt ons allemaal: werkgevers, (potentiële) werkenden, leidinggevenden, collega’s en stagiairs. Sociale veiligheid wordt in grote mate gecreëerd en in stand gehouden door het gedrag en de interacties tussen mensen. Een gebrek aan sociale veiligheid kan bijdragen aan werkstress, wat negatieve gevolgen heeft voor individuele medewerkers, teams en organisaties.

Een werkomgeving waar sociale veiligheid niet vanzelfsprekend is, vertaalt zich in lagere productiviteit, meer ziekteverzuim en (langdurige) uitval — situaties die onwenselijk zijn voor zowel werkgevers als werknemers.

Juist in de huisartsenzorg, waar we veel in contact staan met mensen — patiënten, hun naasten, en ook collega’s — is het van groot belang dat we een veilige én fijne werksfeer creëren. Zeker gezien de krappe arbeidsmarkt, willen we dat alle medewerkers in de sector met plezier naar hun werk gaan. Daarom zet SSFH zich in voor een sociaal veilige werkvloer!

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.